Jobba hos oss

Örnfrakt är ett välrenommerat företag som är känt för hög kvalitét och flexibilitet. Det kräver naturligtvis rätt typ av medarbetare med hög kompetens och positiv attityd.

Det finns flera bra anledningar till varför det är intressant och utmanande att arbeta hos oss. Det främsta är att alla vi på Örnfrakt har ett mycket viktigt uppdrag, att underlätta människors vardag, som vi är stolta över och som inspirerar. En annan är att det finns goda möjligheter för personlig utveckling och att lära sig nya saker inom Örnfrakt.

Spontanansökan

Just nu har vi inte några lediga tjänster men vi är alltid intresserad av att komma i kontakt med rätt person så skicka gärna en spontanansökan.

Skicka din ansökan till info@ornfrakt.se.

Just nu söker vi:

Transportledare

till affärsområde Industri

Arbetsbeskrivning

Som  transportledare på affärsområde Industri blir du en del i vårt logistikteam och kommer bl.a. att styra transportflöden av rundvirke och även stötta upp övrig verksamhet inom industrisegmentet. Du sitter mitt i det operativa arbetet och är en viktig länk mellan våra åkerier och kunder i det dagliga arbetet. 

Arbetet innebär mycket kontakter med kunder och åkerier och du har en central roll för att lösa deras transportbehov.  Kundens krav och önskemål är i fokus och vi ska utföra uppdraget på ett proffsigt och affärsmässigt sätt. Problem är till för att lösas och där har du som transportledare en viktig roll. Bra förutsättningar kan skapas genom att vara aktiv i sin kommunikation och sitt utförande.

Vem är du?

Som person vill vi att du kan arbeta självständigt och har enkelt att kommunicera. Du har god initiativförmåga och är handlingskraftig. I ditt bemötande med kunder är du affärsmässig och värdesätter en hög servicenivå. Du drivs av att lösa problem och ser helheten i uppdraget. 

Skoglig utbildning eller erfarenheter inom skogsnäringen eller transportbranschen är meriterande men inget krav.

Örnfrakt arbetar aktivt med nya IT-lösningar och du kommer att jobba i flera parallella IT-system. Du bör ha ett intresse av att utveckla och arbeta i dessa system och ha vana från Office-paketet. Du hanterar det svenska språket flytande i tal och skrift.

Information om Örnfrakt

Örnfrakt är ett av Norrlands största transport- och maskinföretag. Vi förfogar över 400 lastbilar och entreprenadmaskiner med en total omsättning på 825 mkr.
Affärsområde Bygg & Anläggning omsätter 300 mkr, och omfattar uppdrag inom vägunderhåll, mark- och anläggningsentreprenader samt väg
Örnfrakts kontor finns i Örnsköldsvik och Umeå.

För mer information om Örnfrakt gå in på vår hemsida www.ornfrakt.se

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktperson

För mer information är du välkommen att kontakta Malin Börjegren, Driftchef Industri 070-294 98 25

Din ansökan skickas senast 18/2 2024 via mail till malin.borjegren@ornfrakt.se

Produktionsledare

till Bygg & Anläggning

Arbetsbeskrivning

Som Produktionsledare för Bygg & Anläggning blir du en nyckelperson inom affärsområdet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att kalkylera, planera, samordna och följa upp de olika uppdrag som vi utför åt våra kunder.

Du kommer dagligen ha kontakt med Örnfrakts kunder och medlemmar vilket ställer krav på hög social kompetens och förmågan att bygga och vårda relationer.

Vem är du?

Vi söker dig som trivs med ett högt tempo och möjligheten att påverka din arbetsdag. Du är affärsmässig i ditt sätt att bemöta kunderna och värdesätter en hög servicenivå.

Du drivs av att lösa problem och ser helheten i uppdraget. Du ser administrativa uppgifter som en naturlig del av vardagen och trivs med det. Branschvana är meriterande men inget krav.

Örnfrakt arbetar aktivt för att bidra till framtidens hållbara samhälle där exempelvis fossilfria transporter är en viktig faktor. I rollen som Produktionsledare har du en stor möjlighet att vara med och bidra till detta på daglig basis.

Örnfrakt arbetar aktivt med nya IT-lösningar, därför är intresse och vana av arbete i Office-paketet ett krav. Du hanterar det svenska språket flytande i tal och skrift.

Information om Örnfrakt

Örnfrakt är ett av Norrlands största transport- och maskinföretag. Vi förfogar över 400 lastbilar och entreprenadmaskiner med en total omsättning på 825 mkr.
Affärsområde Bygg & Anläggning omsätter 300 mkr, och omfattar uppdrag inom vägunderhåll, mark- och anläggningsentreprenader samt väg
Örnfrakts kontor finns i Örnsköldsvik och Umeå.

För mer information om Örnfrakt gå in på vår hemsida www.ornfrakt.se

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktperson

För mer information är du välkommen att kontakta Tobias Sjöström, Driftchef B&A 0660-798 11

Din ansökan skickas senast 2023-12-31 via mail till tobias.sjostrom@ornfrakt.se

Ekonomichef

I rollen som Ekonomichef har du personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar för ekonomiavdelningen som idag består av sex medarbetare. Du rapporterar till VD och ingår i ledningsgruppen.

Några av dina arbetsuppgifter:

 • Utveckla och säkerställa att bolaget har ett välfungerande redovisning- och ekonomisystem
 • Ansvara för att årsredovisningarna och deklarationerna blir upprättade
 • Stötta verksamheten med beslutsunderlag, analyser, offerter och kundavtal
 • Driva budget och prognosarbete för de olika bolagen
 • Utveckla och följa upp KPI:er och nyckeltal
 • Ansvara för månads- och årsbokslut
 • Aktivt delta i strategiarbete
 • Budgetarbete

Du ansvarar för företagets finansiella rapportering inom hela koncernen som idag består av fyra bolag. Du förväntas bidra till utveckling och effektivisering av arbetet inom avdelningen samt på ett proaktivt sätt bidra till att hela verksamheten utvecklas avseende tillväxt, lönsamhet och kassaflöde. Du kommer ha många kontaktytor såväl internt som externt. Du kommer vidare att ha mycket kontakt med delägare (åkarna) i form av service och stöd av ekonomisk karaktär.

Din profil

Vi söker nu dig med civilekonomutbildning eller motsvarande utbildning samt flerårig arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du tidigare arbetat som controller eller ekonomichef och har erfarenhet av att vara ledare med personalansvar. Örnfrakt är mitt i en digitaliseringsresa där processer och flöden optimeras för att underlätta för kunder, medlemmar, samarbetspartners och anställda. Du behöver därför som person välkomna digitalisering och se nyttan med det. Meriterande är om du varit delaktig vid byte av affärssystem samt vid implementering av Business Intelligence BI-system.

Vi kommer värdera dina personliga egenskaper högt då vi är ett tajt team som arbetar tillsammans hos oss. Som person är du analytisk och noggrann, trygg i dig själv och har lätt för att leda och engagera medarbetare. Du har en god pedagogisk ådra och har lätt för att få med dig personalen i förändring. Att vara affärsinriktad och genuint intresserad av att föra utvecklingen framåt med målet att öka företagets tillväxt och lönsamhet är en självklarhet hos dig

Du kommunicerat obehindrat på svenska och hanterar engelska på en bra nivå. Goda datakunskaper krävs.

Anställningsomfattning: Heltid

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Arbetstid och lön: Dagtid, lön enligt överenskommelse. Placeringsort Örnsköldsvik.

Övrig information: Urval sker löpande och tjänsten tillsätts när rätt person hittats. Skicka ditt CV och personliga brev via onepartnergroup.se. Vid frågor om tjänsten kontakta Malin Vedman på OnePartnerGroup Örnsköldsvik på 0660-689 602.

Observera att vi inte behandlar ansökningshandlingar via mail. Ansökning till tjänsten sker via OnePartnerGroup.

Välkommen med din ansökan!

Produktionschef

Örnfrakt utökar nu sin personalstyrka med en Produktionschef som kommer att inneha helhetsansvaret för att utveckla och driva strategier och dialoger kring Örnfrakts affärer. Du kommer att ha en flexibel vardag där du stöttar upp dels internt men också mot Örnfrakts kunder, medlemmar samt åkare. Som produktionschef rapporterar du direkt till VD och ingår i företagets ledningsgrupp. Du har personalansvar för fem Driftchefer inom Bygg och Anläggning, Logistik, Industri och Terminal, dessa kommer du att ha ett nära samarbete med liksom med försäljningschefen.

Då detta är en ny roll kommer du att ha stora möjligheter att själv sätta sin din prägel på tjänsten.

Vi söker dig som är driven, engagerad och vill vara med och utveckla Örnfrakt mot framtiden.

Din profil

För att lyckas i denna tjänst har du tidigare arbetslivserfarenheter från en ledande befattning samt några års erfarenhet av personalansvar gärna i en föränderlig miljö. Erfarenhet från transportbranschen är meriterande, men inte ett krav. Du är en tydlig ledare och har haft personalansvar tidigare i arbetslivet, du bidra till arbetsglädje och uppmuntrar dina medarbetare till att växa genom eget ansvar. Ditt arbetssätt bör vara prestigelöst men strukturerat vilket innebär att du planerar i förväg, gör tydliga prioriteringar, fattar beslut och fördelar resurser på ett effektivt och hållbart sätt. Du har sinne för affärsmässiga principer och ser utvecklingsarbetet som en naturlig del av arbetsvardagen. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi söker dig som har:

 • förmågan att skapa ett effektivt team
 • ett genuint intresse för att leda och utveckla medarbetare
 • förmågan att ta strategiska planer till konkreta mål och resultat
 • ett affärsmässigt förhållningssätt och ser kundens hela behov
 • förmågan att utveckla avdelningen med fokus på effektivt arbetssätt, resursplanering och digitalisering

Du kommunicerat obehindrat på svenska och hanterar engelska på en bra nivå. Goda datakunskaper krävs samt körkort B.

Anställningsomfattning: Heltid

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Arbetstid och lön: Dagtid, lön enligt överenskommelse. Placeringsort Örnsköldsvik.

Övrig information: Urval sker löpande och tjänsten tillsätts när rätt person hittats. Skicka ditt CV och personliga brev via onepartnergroup.se. Vid frågor om tjänsten kontakta Malin Vedman på OnePartnerGroup Örnsköldsvik på 0660-689 602.

Observera att vi inte behandlar ansökningshandlingar via mail. Ansökning till tjänsten sker via OnePartnerGroup.

Välkommen med din ansökan!

Det finns flera bra anledningar till varför det är intressant och utmanande att arbeta hos oss. Det främsta är att alla vi på Örnfrakt har ett mycket viktigt uppdrag, att underlätta människors vardag, som vi är stolta över och som inspirerar. En annan är att det finns goda möjligheter för personlig utveckling och att lära sig nya saker inom Örnfrakt.

Vi är alltid intresserad av nya medarbetare som vill vara med och utveckla Örnfrakt. Skicka in din ansökan till info@ornfrakt.se